FTAB - FLEXFORM

Flexform

Ibland finns det saker som man tänker att “det måste finnas ett bättre sätt”. Flexform är ett exempel på en sådan lösning som kom till av just den anledningen “det måste finnas ett bättre sätt”.
Grundproblemet var att spika form för små gjutningar var något som tog onödigt lång tid och mycket av formen gick till spillo då en traditionellt tillverkad form tar skada då den rivs och blir svår att använda i nästa gjutning.
 
Efter lite fundering kom flexformen till. En profil tillverkades i just detta fallet i aluminium. Profilen har en förstärkt rygg och ett spår som passar till formplywood. Det som gör flexform så enkel att hantera är det faktum att man sammanfogar formplywood med profilen och sedan monteras tre sidor ihop och fixeras. När armering och övriga installationer är på plats monteras den sista sidan och det är klart för gjutning.
 
När sedan formen rivs tas momenten i omvänd ordning….en sida tas bort och då kan de återstående sidorna med lätthet demonteras för att sedan återanvändas igen och igen. Att man sedan får hålkälet i varje hörn på köpet underlättar. Aluminium är ju 100% återvinningsbart och flexform spar mycket tid och virkesråvara då det kan återanvändas. Flexform kan naturligtvis användas i andra tillämpningar som t.ex emballage, brandsäkra inklädnader som skall kunna demonteras för exempelvis inspektion.
Kapa till skivmaterialet i önskat format montera profilen….klart!
Den delbara hörnprofilen är patenterad.